У ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» проведено засідання виїзної колегії Управління Держпраці та позапланову перевірку

Під головуванням т.в.о. начальника Управління Віталія Заніздри, за участі посадових осіб Управління, керівного складу та профспілок підприємства у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Побузький феронікелевий комбінат» (смт. Побузьке, Голованівський р-н) відбулось засідання виїзної колегії. У 2019 році на підприємстві сталося два резонансних нещасних випадки із смертельним наслідком, що не могло залишитися поза увагою посадових осіб Управління Держпраці.

 Присутні заслухали керівників залізничного та металургійного цехів, де стались нещасні випадки, заступника директора з охорони праці щодо їх причин, наслідків, виконання заходів із усунення виявлених порушень та недопущення таких випадків в майбутньому.

Начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Олег Гриб поінформував про результати позапланової перевірки, яка в цей час проводилась на підприємстві. Завідувач сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Олександр Чернявський доповів учасникам колегії про результати розслідувань, висновки експертних установ та науково-технічних закладів.

Підсумовуючи засідання, Віталій Заніздра загострив увагу на принциповість у додержанні та контролі за технологічними процесами, забезпечені працівників засобами індивідуального та колективного захисту. Директор товариства Денис Шевченко, в свою чергу, запевнив присутніх, що всі розроблені заходи будуть виконані в зазначені терміни та в повному обсязі і запросив до подальшої співпраці щодо недопущення виробничого травматизму на підприємстві.

На базі підприємства також було проведено превентивний захід іздотримання законодавства з охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів та підіймальних пристроїв.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)