ДП ДГ «Червоний землероб» надано методично-консультативну допомогу з питань охорони праці

Заступник начальника відділу нагляду в агропромисловому комплексі  та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Кіровоградській області Іван Приймак та головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Володимир Кочура під час позапланової перевірки надали методично-консультативну допомогу з питань охорони праці в ДП ДГ «Червоний землероб» КДСГ ДС НААН  (Бобринецький район).

 Під час заходу розглядався стан охорони праці на даному підприємстві, виконання раніше виданого припису, зокрема, функціонування служби охорони праці.

Щодо польових механізованих робіт із застосуванням сільськогосподарської техніки звернуто увагу на те, що техніка повинна бути в належному технічному стані. До роботи на тракторах необхідно допускати механізаторів віком не молодше 18 років, які пройшли медогляд, навчання та інструктаж з охорони праці та пожежної безпеки і мають посвідчення на право керування сільськогосподарською технікою відповідної категорії. Технічне обслуговування та ремонт сільськогосподарської техніки треба проводити тільки при неробочому двигуні.

Інженерно-технічні працівники повинні розробити безпечні маршрути руху транспортних засобів територією господарств та ознайомити, під розписку, всіх водіїв і механізаторів. Виділити, позначити табличками та обладнати польові стани й спеціальні місця для відпочинку та харчування працюючих, забезпечити їх належними санітарно-побутовими умовами.

Отже, ефективними заходами щодо усунення причин нещасних випадків, а відтак і зменшення кількості потерпілих, можуть стати належна організація інструктування, навчання з охорони праці, дійовий контроль та нагляд за охороною праці, зміцнення трудової і виробничої дисципліни, дотримання правил дорожнього руху та забезпечення виконання вимог пожежної безпеки.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)