У КП «Власівські мережі» проведено нараду для посадових осіб цього підприємства з питань організації безпечної експлуатації електроустановок

     30 жовтня за ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області та керівництва КП «Власівські мережі» проведено нараду для посадових осіб цього підприємства з питань організації безпечної експлуатації електроустановок напругою понад 1000В та стану електротравматизму у регіоні.

 Головний державний інспектор Володимир Євтушенко надав слухачам інформацію про стан, основні причини та заходи щодо недопущення виробничого травматизму у регіоні. Також обговорені питання щодо дотримання «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та інструкцій з охорони праці.

Працівникам нагадано, що до оперативного обслуговування електроустановок допускаються працівники, які знають оперативні схеми, посадові і експлуатаційні інструкції, інструкції з охорони праці, особливості обладнання і пройшли навчання, дублювання та перевірку знань Правил. Вид оперативного обслуговування, кількість оперативних працівників в зміну чи на електроустановці визначаються особою, відповідальною за електрогосподарство, за узгодженням з керівництвом підприємства і зазначається в місцевих інструкціях. Оперативні працівники, які обслуговують електроустановки одноосібно, та ті старші в зміні чи бригаді оперативні працівники, за якими закріплені електроустановки, повинні мати групу з електробезпеки IV в електроустановках напругою понад 1000В та повинні працювати за графіком, затвердженим особою, відповідальною за електрогосподарство підприємства чи структурного підрозділу. Оперативні працівники, які заступають на чергування, мають прийняти зміну від попереднього чергового, здати зміну наступному черговому у відповідності з графіком і під час свого чергування є відповідальними за правильне обслуговування та безаварійну  роботу  всього  устаткування  на  закріпленій за ними дільниці. Припинення чергування без здачі зміни забороняється. У виняткових випадках залишення робочого місця є припустимим з дозволу оперативного працівника вищої посади.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)