Управлінням Держпраці акцентовано увагу на профілактику травматизму, пов’язаного з використанням нехарчової продукції

Головний державний інспектор відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці в області Станіслав Сітнік та головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Сергій Атамась провели семінар з колективом підприємства «Кооперативний ринок» Кіровоградської обласної спілки споживчих товариств (Облспоживспілки). 

  Станіслав Сітнік провів аналіз причин настання нещасних випадків, які сталися на підприємствах, пов’язаних з використанням нехарчової продукції. Посадовець навів приклади таких нещасних випадків, що сталися на виробництві у зв’язку із використанням неякісної нехарчової продукції – спецодягу, водопровідної арматури, обладнання тощо і застеріг слухачів від використання подібного.      

Про вимоги технічного регламенту обладнання, що працює під тиском доповів Сергій Атамась.

Присутнім було презентовано бренд «UkraineNow»  ("Україна зараз"), який використовують для покращення іміджу у світовій спільноті. Акцентовано увагу на цивільній, адміністративній та кримінальній відповідальності суб’єктів господарювання за розповсюдження небезпечної продукції.

Інженер з охорони праці Олександр Паріпа озвучив питання про розслідування нещасних випадків виробничого характеру. Наголосив на дотриманні нормативно - правових актів з охорони праці, розповів про обов’язки працівників щодо дотримання вимог безпеки.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)