На семінарі в Маловисківському ПТУ №16 зосереджено увагу на дотриманні безпеки праці при виконанні робіт з пересувними та переносними електроустановками

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Павло Третяк провів семінар-нараду в Маловисківському ПТУ №16 щодо дотримання безпеки праці при виконанні робіт з пересувними та переносними електроустановками».

 У нараді взяли участь посадові особи та учні навчального закладу. Учасників ознайомлено з правами і обов’язками працівників, а також з пільгами та компенсаціями згідно з вимогами Закону України « Про охорону праці», «Порядку розслідування та веденням обліку нещасних випадків», а також «Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та «Правилами улаштування електроустановок». 

Павло Третяк зосередив увагу на забезпечення занулення і заземлення, ведення «Журналу обліку, перевірки та випробовування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників», а також проведення навчання та інструктажу. Загострено питання щодо використання засобів захисту, проведення періодичних оглядів, електротехнічних та механічних випробовувань.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)