Фахівці Управління провели лекційне заняття для працівників стаціонару КЗ «Центральна міська лікарня»

12 вересня 2019 року фахівці  відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Бутенко та Лілія Трубчанінова провели лекційне заняття з питань дотримання вимог охорони праці та профілактики виробничого травматизму із медичними працівниками стаціонару №1 КЗ «Центральна міська лікарня м. Кіровограда». На лекційному занятті були присутні заступник головного лікаря з медичної частини Оксана Кабанчук, заступник головного лікаря з технічних питань Ігор Поліщук та інженер з охорони праці стаціонару №1 Галина Бродова.

 Враховуючи те, що лікувальні заклади  є установами великої кількості скупченості людей різного віку, зосереджено увагу аудиторії на наступні аспекти галузі охорони праці: документальне оформлення охорони праці, безпечне виконання робіт на харчоблоці, пральні та інших об’єктах закладу.

Ірина Бутенко наголосила на розробленні та впровадженні заходів щодо профілактики виробничого травматизму, посилення контролю за станом охорони праці в закладах, забезпеченні дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Особливу увагу учасників було звернено на такий вид нещасних випадків в соціально-культурній сфері, як падіння. Серед основних моментів, на які слід звертати увагу, щоб уникнути падіння є стан взуття, у зимовий період безпечне пересування територією ( контроль за посипанням доріжок, відгортання снігу, вільна прохідність шляхів руху), фактор залишкової вологості поверхні, позначення небезпечних ділянок, які можуть стати причиною падіння та до предметів, що розміщені на висоті повинен бути вільний доступ без ухилів, за необхідністю користуватись стрем’янками, які мають бути справними й безпечними. При цьому не можна використовувати стільці, столи, інші випадкові предмети.

Лілія Трубчанінова розповіла про безпечне виконання робіт  при використанні машин, механізмів, устаткування, яке застосовується  в закладі, а саме: посудини що працюють під тиском, обладнання лабораторій, операційних, фізіотерапевтичних кабінетів, пральні, харчоблоку та тощо.

Тож основним завданням інженера з охорони праці закладу є оцінка ризиків  небезпечних чинників у виробничому процесі закладу та недопущення травматизму його учасників.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)