Фахівці Управління поінформували про причини вибуху та руйнування кисневих балонів

Головні державні інспектори відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Управління Держпраці в області Сергій Бабенко та Сергій Атамась провели інструкторсько-методичне заняття з обслуговуючим персоналом наповнювальної станції ТОВ Фірма «Кріогенсервіс» (м. Кропивницький).

  Під час заняття з учасниками було названо ознаки, що визначають, який кисневий балон зруйнувався; звідки до кисневого балона може потрапити горючий газ; причини вибуху кисневого балону під час його наповнення киснем на наповнювальній станції; дії по запобіганню потраплянню горючого газу до кисневого балона тощо.                                 

  Під час практичної частини заняття особливу увагу учасників було привернуто до перевірки працездатності контрольно-вимірювальних  приладів, запобіжних приладів та інструментів.                    

У ході спілкування посадові особи Управління поставили обслуговуючому персоналу наповнювальної станціїТОВ Фірма «Кріогенсервіс» низку контрольних запитань стосовно їх службових обов’язків та опрацювали дії персоналу під час виникнення позаштатних ситуацій.                                                            

   Упродовж заняття працівники наповнювальної станції ТОВ Фірма «Кріогенсервіс» ставили головним державним інспекторам актуальні для себе питання, отримували вичерпнні кваліфіковані роз’яснення та практичні поради. 

  У підсумку заняття посадовці вкотре наголосили на неухильному дотриманні вимог інструкції з наповнення кисневих балонів. І найголовніше – під час приймання порожніх балонів під наповнення, в обов’язковому порядку перевіряти залишковий тиск кисню у балоні (він має бути не менш як 3 кгс/см2 ), а на струмені, що витікає, треба перевірити наявність у балоні горючого газу за допомогою чутливого газотечошукача. Балони без залишкового тиску потрібно направляти на пункт опосвідчення або заздалегідь заправляти.     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)