Роз’яснено вимоги безпеки під час ремонту сільськогосподарської техніки

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Кіровоградській області Геннадій Сасов провів наради за участю керівників структурних підрозділів, працівників на ТОВ «Богунівське» та СВК «Відродження», що в Бобринецькому та Компаніївському районах, на тему: «Дотримання вимог безпеки під час ремонту сільськогосподарської техніки та обладнання, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань».

 Головний державний інспектор звернув увагу на дотримання нових НПАОП 01.0-1.02-18 «Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві».

Розглянуто окремі питання щодо дотримання техніки безпеки при  експлуатації виробничого обладнання в ремонтних майстернях, заточувальних, свердлильних верстатів та ручного електрифікованого інструмента.

Так, верстати повинні мати захисне заземлення. Абразивний інструмент і елементи його кріплення повинні бути огороджені захисними кожухами, міцно закріпленими на верстаті. Працівники, допущені до роботи з електроінструментом, повинні попередньо пройти навчання та перевірку знань правил безпечної роботи. Результати перевірок і випробувань електроінструмента необхідно записувати в «Журнал обліку, перевірки та випробувань електроінструмента».

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)