У ТОВ «Моцний» відбувся семінар з питань експлуатації автотранспорту

На базі товариства з обмеженою відповідальністю «Моцний» (м. Олександрія) відбувся семінар-нарада з посадовими особами та працівниками підприємства. У нараді взяв участь заступник начальника відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Максим Кирилюк.

  Фахівець Управління довів до присутніх інформацію стосовно нещасних випадків, які трапились з початку 2019 року в області. Особливу увагу приділив випадкам з автомобільним транспортом, причинам виникнення нещасних випадків та їх наслідкам. Максим Кирилюк нагадав присутнім про дотримання вимог «Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів», затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв’язку України № 340 від 07.06.2010.

 Водіям роз’яснено дотримання вимог Порядку перевірки технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками, затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв’язку України 5 серпня 2008 року № 974, в частині перевірки колісних транспортних засобів відповідно до вимог експлуатаційної документації виробника. Заступник начальника відділу зазначив, що відповідно до пункту 3.1 розділу ІІІ Порядку, перевірку виконує водій на початку робочої зміни,  а у тривалих  рейсах  без  повернення на місце базування - один раз на добу чи в разі змінення водіїв на маршруті.

  Директор ТОВ «Моцний» Євген Моцний виявив зацікавленість в організації подібного заходу на більш високому рівні із залученням представників перевізників міста Олександрії та району.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)