Обговорені питання закупівлі комплектуючих виробів до ліфтів

У товаристві з обмеженою відповідальністю «АСТА» проведена інформаційно-роз’яснювальна робота з питань дотримання вимог технічного регламенту ліфтів.

 Під час превентивного заходу з працівниками товариства за участю головного державного інспектора відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці в області Станіслава Сітніка обговорені питання закупівлі комплектуючих виробів до ліфтів,  які повинні відповідати встановленим вимогам.

Наголошено, що ліфти і компоненти безпеки введені в обіг до 31 грудня 2018 р., не може бути заборонено або обмежено з причин невідповідності таких ліфтів і компонентів вимогам Технічного регламенту.

Технічний регламент поширюється на нові ліфти, що введені в обіг після набрання ним чинності, які постійно обслуговують будівлі та споруди та призначені для перевезення :

людей;

людей і вантажів;

тільки вантажів, якщо пристрій для перевезення є доступним, тобто людина може безперешкодно заходити до нього, і обладнаним засобами керування, розташованими всередині пристрою для перевезення або в межах досягання людини, яка перебуває всередині пристрою для перевезення.

Роз’яснено обов’язки  розповсюджувачів щодо надання  користувачам, виробникам, розповсюджувачам у ланцюгу постачання відповідної продукції інформацію про ризики, які становить ця продукція, а також заборона постачати продукцію, про яку їм відомо або має бути відомо на підставі наявної в них інформації, що ця продукція не відповідає вимогам щодо забезпечення безпечності продукції.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)