Відбулася нарада з працівниками металургійної промисловості Голованівського району з питань експлуатації обладнання, що працює під тиском

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський провів  нараду з працівниками енергетичного цеху ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» з питань попередження виробничого травматизму  і дотримання вимог безпеки праці під час експлуатації   обладнання, що працює під тиском.

 Анатолій Дзіговський   зазначив присутнім, що під час експлуатації   обладнання, що працює під тиском, з’являється висока ймовірність виникнення нещасних випадків, аварій, пожеж, вибухів,  причинами яких є недотримання вимог безпеки з питань охорони праці, а також висвітлив стан травматизму протягом січня-травня 2019 року в області та проаналізував причини, що привели до травмування людей.                                                                                                                        

Увагу присутніх акцентовано на виконанні вимог нових Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском  (НПАОП 0.00-1.81-18).     Розглянуто питання організації своєчасного ремонту обладнання, що працює під тиском згідно з затвердженим графіком планово-попереджувального ремонту, технічного огляду, виконання вимог виробничих інструкцій, згідно з якими доручається ведення ретельного спостереження за дорученим устаткуванням шляхом його огляду, перевірки справності арматури, КВП, запобіжних клапанів, засобів сигналізації і захисту, живильних пристроїв. Приділено увагу організації робіт під час аварійної зупинки обладнання, що працює під тиском та дії обслуговуючого персоналу, передбачених виробничою інструкцією.

Заступник головного енергетика Валерій Шамара розповів про особливості експлуатації   обладнання, що працює під тиском на металургійному підприємстві.

    

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)