У Кіровоградському обласному комітеті профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості відбувся семінар з охорони праці

За ініціативи президії обласного комітету профспілки семінар проводився в місті Світловодську. В роботі семінару взяли участь головний державний інспектор Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко, страховий експерт з охорони праці Світловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області Сергій Якименко, голова обкомупрофспілки Любов Липко, члени президіїобласного комітетупрофспілки, голови профспілкових комітетів підприємств установ і організацій із Світловодська, Олександрії, Кропивницького.

 Фахівці Управління Держпраці, Фонду соціального страхування та інші учасники семінару проаналізували стан виробничого травматизму на підприємствах за останні роки, причини настання нещасних випадків, вжиті заходи службами підприємств щодо запобігання аналогічних випадків в майбутньому, організацію безпечного ведення робіт підвищеної небезпеки або таких, де є потреба у професійному доборі. Надали присутнім інформацію щодо змін в Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій  на виробництві , які набувають чинності з 1 липня цього року. Звернули увагу на недопущення виконання робіт без оформлення трудових відносин та наслідки цих порушень: позбавлення  себе права на соціальний захист, допомоги у разі отримання травми на виробництві, трудового стажу, пенсії, втрати оплачуваної відпустки. 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)