Питання охорони праці та трудового законодавства розглянули під час консультативної наради у ТОВ "Світловодський завод металевих конструкцій»

30 травня, напередодні перевірки знань з питань охорони праці, у посадових осіб ТОВ "Світловодський завод металевих конструкцій» відбулась консультативна нарада з питань охорони праці та трудового законодавства за участю головних державних інспекторів Управління Держпраці у Кіровоградської області Анатолія Шумейка і Людмили Філоненко та страхового експерта з охорони праці Світловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області Сергія Якименка. У нараді взяли участь  директор підприємства Станіслав Пасько, інженер з охорони праці Оксана Василенко головні спеціалісти, начальники цехів майстри .

  Присутнім надано інформацію про основні вимоги Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання НПАОП 0.00-1.80-18 , «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» НПАОП 0.00-1.81-18 та Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт НПАОП 0.00-1.75-15. Звернуто увагу на дотримання посадовими особами і працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, а також чітке визначення функцій, обов’язків, відповідальності інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту та обслуговування обладнання.  

Під час наради розглянули зміни в Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України 17 квітня 2019 року № 337, який набуває чинності з 01.07.2019 року. Роз’яснені основні вимоги щодо дотримання законодавства про працю. Особливий  акцент був  зроблений на  недопущення виконання робіт без оформлення трудових відносин та наслідки цих порушень трудового законодавства.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)