У ДП «Кіровоградський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України» обговорили нагальні питання охорони та гігієни праці

З нагоди Всесвітнього  Дня охорони праці та після завершення планової перевірки ДП «Кіровоградський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України» на підприємстві проведено «круглий стіл» за участю ключових фахівців та посадових осіб відокремлених підрозділів підприємства під головуванням першого заступника начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Віталія Заніздри та за участю заступника начальника відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Максима Кирилюка.

 Учасники «круглого столу» обговорили нагальні питання охорони та гігієни праці. Віталій Заніздра нагадав присутнім про витік газу 20 квітня на АЗС в районі Лісопаркової та вибух газу, що стався 27 березня на автомобільній стоянці по вулиці Київській у Кропивницькому.

Після цього торкнулися питання гігієни праці, - виконання робіт на відкритих майданчиках та на дорогах загального користування працівниками дорожньо-будівельної галузі. Тривалість робіт при температурі більше 28 ?С не повинна перевищувати 4-5 год за зміну. Необхідно змінити розпорядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час, а тривалість регламентованих перерв повинна становити не менше 10% робочого часу на кожні 2 ?С перевищення. Під час таких перерв працівники повинні перебувати у приміщеннях з різницею температур повітря не більше 5 ?С, та не нижче +24…+25 С.

В кінці заходу слово взяв заступник директора з ремонту та утримання автодоріг Юрій Бурячек, який подякував присутнім за проведену роботу, відзначив допомогу, яку надають фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області посадовим особам та працівникам відокремлених підрозділів Дочірнього підприємства.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)