На Світловодщині серйозно дбають про безпечне та здорове майбутнє праці

Перший заступник начальника Управління Держпраці в області Віталій Заніздра взяв участь у семінарі  з керівниками підприємств і організацій, служб охорони праці та профспілковим активом Світловодщини з нагоди Всесвітнього дня охорони праці та Дня охорони праці в Україні.

 Віталій Заніздра поінформував присутніх про відзначення Дня охорони праці у 2019 році, зупинився на приурочених до нього заходах та окреслив проблеми стосовно безпеки та гігієни праці, з якими часто стикаються працівники.

Посадовець відзначив, що у першому кварталі 2019 року рівень загального травматизму на виробництві залишився незмінним порівняно з аналогічним періодом минулого 2018 року. Стався 21 нещасний випадок, у яких травмовано 21 працівника. У Світловодському районі у поточному році сталося 4 нещасних випадки, пов’язані з виробництвом, що складає 19 % від загальної кількості.  

Віталій Заніздра зупинився на положеннях законодавства про загальну безпечність нехарчової продукції, новому Порядку   розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві та інших нововведеннях в охороні праці.

Посадовець вручив подяки Управління кращим за критеріями охорони, безпеки та гігієни праці колективам та їх керівникам, інженерам з охорони праці.

Перший заступник міського голови Олена Балюк наголосила, що  створення на кожному робочому місті безпечних умов праці відповідно до нормативно-правових актів – обов’язок кожного роботодавця.

У заході взяли участь 89представників активу Світловодщини. Серед них -

страховий експерт з охорони праці відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області Сергій Якименко, головні державні інспектори Управління Анатолій Шумейко та Людмила Філоненко, голова Світловодського міського відділення Українського союзу промисловців і підприємців Михайло Бур’янський, голова обласного комітету  профспілки   

працівників енергетики та електротехнічної промисловості Любов Липко,  начальник  районного управління газового господарства Володимир Шаповал та інші.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)