На Інгульській шахті обговорено виконання припису Управління та дотримання безпеки у копальнях ДП «Схід ГЗК»

На Інгульській шахті ДП «Схід ГЗК» відбулася підсумкова нарада з питань усунення порушень законодавства раніше виданого припису за результатом планової перевірки.

 У заході взяли участь завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський, посадові особи Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області - начальник відділу нагляду у гірничорудній промисловості Андрій Рябіка, головні державні інспектори відділу нагляду у гірничорудній промисловості Костянтин Костилєв та Ігор Орлов.

На нараді також були присутні керівники підрозділів ДП «Схід ГЗК»:Інгульської шахти - Вадим Косаренко, Новокостянтинівської шахти - Сергій Амброзьєв, Смолінської шахти - Олександр Карапузіков, головні спеціалісти та фахівці з охорони праці підприємства.

 Головне питання заходу - запобігання виробничим ризикам та заохочення до створення безпечних і здорових умов праці.

Фахівці Держпраці не оминули увагою проблемних питань, з якими стикаються державні інспектори під час планових і позапланових перевірок шахт щодо порушень норм законодавчих актів з охорони праці та промислової безпеки: дотримання проектних показників, утримання в безпечному стані виробок, відповідності паспортів кріплення гірничо-геологічним умовам та стан самого кріплення, провітрювання та вентиляція виробок, електробезпека, тощо.

Окремим порушенним питанням являється своєчасне, а головне якісне проходження посадовими особами і працівниками підприємств навчань з питань охорони праці.

Присутніх також привітали з нагодиВсесвітнього дня безпеки та гігієни праці, який у цьому році, згідно з ініціативою Міжнародної організації праці, проведено під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

Посадовим особам презентовано  бренд UkraineNow ("Україна зараз") та роз’яснено його суть та використання.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)