Відбулась інформаційно – консультативна зустріч з питань процедури продовження строку дії дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко провів у комунальному закладі «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти» інформаційно-консультативну зустріч з питань процедури продовження строку дії дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

 Присутнім доведено, що згідно з Порядком видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 1107 від 26.10.2011р. (із змінами, внесеними згідно з Постановами КМУ), строк дії дозволу становить п'ять років. У разі, коли під час строку дії дозволу роботодавцем не порушено його умов, строк дії такого дозволу продовжується органом, що його видав, на наступні п'ять років на підставі заяви роботодавця та оригіналу дозволу. Якщо під час строку дії дозволу роботодавцем порушено його умови, зокрема не дотримано вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки чи допущено виникнення аварій та/або нещасних випадків, пов'язаних з виробництвом, із смертельними або тяжкими наслідками, строк дії дозволу продовжується на підставі зазначеної заяви, оригіналу дозволу і нового позитивного висновку експертизи щодо додержання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки під час виконання зазначених у дозволі робіт підвищеної небезпеки та/або експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

  Також нагадано про щорічне відзначення у нашій країні 28 квітня Дня охорони праці відповідно до Указу Президента України від 18 серпня 2006 року № 685/2006. Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня безпеки та гігієни праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці». Під цим гаслом заходи, присвячені Дню охорони праці в області, триватимуть упродовж 2019 року.

        

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)