Продовжуються роз’яснювальні заходи з метою уникнення нещасних випадків при експлуатації ліфтів

 За ініціативи головних державних інспекторів відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку  Управління Держпраці у Кіровоградській області  Сергія Бабенка та Сергія Атамася проведено семінар-нараду з працівниками ліфтової компанії ТОВ «АСТА-СЕРВІС».

 

  Державні інспектори зупинилися на питаннях обслуговування та ремонту ліфтів у житловому фонді міста та області. Навели приклади аварій та нещасних випадків, які трапляються при експлуатації ліфтів. Особливу увагу звернули на причини аварій та на заходи щодо зменшення ризику виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій.

  Директор компанії Олександр Артимошин розповів про технічний стан ліфтів, які експлуатуються в житлових будинках міста та області. Звернув увагу на те, що, підприємство здійснює постійну роботу, направлену на те, щоб ліфти знаходилися у справному стані, проводилися у зазначені терміни технічні огляди та експертні обстеження, відповідно до вимог нормативно-правових документів.                             В ході семінар-наради, при відвідуванні пасажирського ліфта Кіровоградської обласної  універсальної  наукової бібліотеки  ім. Д.І. Чижевського на практиці було проведено підсумковий аналіз помилок, які можуть привести до  аварійних та надзвичайних ситуацій.       

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)