Охорона здоров'я та охорона праці на робочому місці є головним пріоритетом

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Чирва-Репетир взяла участь у нараді, організованій управлінням соціального захисту населення Подільської районної ради у м.Кропивницькому за участю представників Управління Фонду соціального страхування області, управління МНС області та керівників і представників бюджетних установ.

 У представленій Іриною Чирвою-Репетир презентації на тему «Всесвітній  День охорони праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці» охоплено питання передумов відзначення Дня охорони праці, заходи з нагоди сторіччя Міжнародної організації праці, Концепція реформування системи управління охороною праці в Україні. Особлива увага приділена положенням Директиви Ради №  89/391/ЄЕС від  12  червня  1989  р. та основним її принципам, зокрема:запобігання виробничим ризикам, охороні громадської безпеки та здоров'я, виключення факторів ризику і нещасних випадків, інформування, консультування, навчання робітників та їх представників.

Начальник відділу наголосила: охорона здоров'я та охорона праці на робочому місці є головним пріоритетом законодавчих і виконавчих органів влади в ЄС.

Правова основа ЄС в питаннях гігієни і охорони праці, вимагає перш за все охоплювати аналізом і оцінкою максимальну кількість ризиків на робочих місцях з наявністю мінімальної кількості законодавчих і нормативних актів.

З урахуванням аналізу нещасних випадків, що сталися у соціально-культурній сфері області у минулому році, звернуто увагу аудиторії на першочергові заходи, дії та виконання норм законодавства з охорони праці для мінімізації та уникнення небезпек  під час здійснення виробничої діяльності.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)