Про надання відпусток судовим експертам

Роз’яснює державний експерт експертної групи з питань трудових відносин Директорату норм та стандартів гідної праці Міністерства соціальної політики України Олена Усенко.

Відповідно до ст.18-1 Закону України «Про судову експертизу» працівникам державних спеціалізованих установ, які мають кваліфікацію судового експерта, надається щорічна основна оплачувана відпустка тривалістю 30 календарних днів, якщо законодавством України не передбачено більш тривалої відпустки.

Працівникам державних спеціалізованих установ, які мають кваліфікацію судового експерта, за кожний рік роботи на посадах керівних працівників, судових експертів, наукових працівників цих установ після досягнення п’ятирічного стажу роботи з урахуванням попереднього стажу роботи за фахом на посадах судових експертів, державних службовців і наукових працівників надається один календарний день додаткової оплачуваної відпустки, але не більш ніж 15 календарних днів.

Порядок надання таких додаткових відпусток законодавством не визначений. Урегулювання цього питання належить до компетенції центральних органів виконавчої влади, до сфери управління яких належать державні спеціалізовані установи, що провадять судово-експертну діяльність.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)