Відбувся інформаційний семінар з посадовими особами дошкільних закладів м. Гайворона

  Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Валентина Ульяніна провела інформаційний семінар з посадовими особами дошкільних закладів м. Гайворона.

 Особливу увагу інспектор акцентувала на питаннях щодо строків виплати заробітної плати та проведення розрахунків при звільненні, відповідальність за порушення норм трудового законодавства.

Так, згідно з абз.3 част.2 ст.265 КЗпП України передбачено штраф за  порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.

Відповідно до абз. 4 част. 2 ст. 265 КЗпП України недотримання державних мінімальних гарантій в оплаті праці, (порушення строків розрахунку зі звільненими працівниками) штрафна санкція  становить десять мінімальних заробітних плат за кожного працівника щодо якого скоєно порушення.

 Згідно з абз. 8 част. 2 ст. 265 КЗпП України порушення інших норм трудового законодавства, зокрема строків виплати заробітної плати за  весь час щорічної відпустки становить розмір мінімальної заробітної плати.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)