Питання гігієни праці розглянуто під час семінару у СТОВ «Мир»

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці в області Наталія Струтинська провела інформаційний семінар з працівниками СТОВ  «Мир» (Кіровоградський район ).  У заході взяли участь директор, служба охорони праці, керівники структурних підрозділів господарства (головний агроном, завідувач током, завідувач гаражем, завідувач їдальнею) та інші.

 Особливу увагу було акцентовано на основних небезпечних та шкідливих виробничих факторах, під які підпадають працівники агропромислового комплексу. Це підвищене запилення робочої зони, підвищені рівні шуму, вібрації, роботи з пестицидами, мінеральними добривами, тривале знаходження у вимушеній позі, підвищена та знижена температура повітря на відкритих площадках та інші.

Акцентовано увагу на виконанні робіт з пестицидами, видачу, застосування, зберігання засобів індивідуального захисту, порядок їх зняття та оброблення після використання в роботі.   Роз'яснено порядок проведення обов'язкового первинного і періодичного профілактичного наркологічного огляду, порядок проведення обов'язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів та проведення психофізіологічної експертизи для виконання робіт підвищеної небезпеки та тих, що потребують професійного добору.   

Розглянуті заходи по запобіганню виникнення професійних захворювань, спрямовані на усунення небезпечних та шкідливих для здоров'я виробничих факторів (або мінімізації його впливу на здоров'я працюючих) та надані інформаційні листи для використання в роботі.  

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)