Працівникам ДКП «Комунальник» наголошено на обов’язковому виконанні у встановленому порядку організаційних та технічних заходів безпеки

  Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко провів інформаційно-консультативний семінар в смт. Онуфріївці із  працівниками ДКП «Комунальник» щодо дотримання заходів безпеки при виконанні робіт в електроустановках із обов’язковим застосуванням засобів захисту.

 Під час заходу наголошено на обов’язковому виконанні у встановленому порядку організаційних та технічних заходів безпеки , якими, згідно з НПАОП 40.1-1.21-98 «Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів», досягається безпека робіт. Більш детально обговорено питання застосовування працівниками для захисту від ураження електричним струмом при обслуговуванні електроустановок засобів захисту відповідно до НПАОП 40.1-1.07-01 «Правил експлуатації електрозахисних засобів». Наголошено, що основними  електрозахисними засобами для роботи в електроустановках є електроізолювальні засоби, ізоляція яких довгий час витримує робочу напругу електроустановки і які дозволяють працювати на струмовідних частинах, що перебувають під напругою. Це ізолювальні штанги, ізолювальні кліщі, електровимірювальні кліщі, покажчики напруги, а в електроустановках напругою до 1000В ще діелектричні рукавички та інструмент з ізолювальним покриттям.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)