Проведено семінар з працівниками Головного заводу ТДВ «Об’єднання Дніпроенергобудпром»

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко провів семінар з посадовими особами та працівниками Головного заводу ТДВ «Об’єднання Дніпроенергобудпром» з питань виробничого травматизму та дотримання вимог НПАОП 40.1-1.21-98  «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів».

 Присутнім нагадано, що працівнику, який пройшов перевірку знань Правил, видається посвідчення встановленої форми. Посвідчення про перевірку знань працівника є документом, який засвідчує право на самостійну роботу в електроустановках на зазначеній посаді за фахом. Посвідчення про перевірку знань видається працівникові комісією з перевірки знань підприємства після перевірки знань і є дійсним тільки після внесення відповідних записів. Під час виконання службових обов’язків працівник повинен мати з собою посвідчення про перевірку знань. За відсутності посвідчення або за наявності посвідчення з простроченими термінами перевірки знань працівник до роботи не допускається. Посвідчення про перевірку знань підлягає заміні у випадку зміни посади або за відсутності місця для записів. Посвідчення вилучається у працівника комісією з перевірки знань в разі незадовільних знань, керівником структурного підрозділу – в разі вигасання терміну дії медичного огляду.

Забороняється допускати до роботи в електроустановках осіб, які не пройшли навчання і перевірку знань вищезгаданих Правил. Ті працівники, зайняті виконанням спеціальних видів робіт, до яких висуваються додаткові вимоги безпеки, мають бути навчені безпечному виконанню таких робіт і мати відповідний запис про це у посвідченні з перевірки знань з питань охорони праці.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)