Засідання «круглого столу» на тему трудових відносин

У Голованівському управлінні обласного фіскального відомства відбулося засідання «круглого столу» на тему «Трудові відносини: оформлення, оподаткування, відповідальність»

В рамках взаємодії органів виконавчої влади та платників податків, у п’ятницю, 8 лютого в Голованівському управлінні Головного управління ДФС у Кіровоградській області спільно з територіальними органами Кіровоградського обласного центру зайнятості та Управління держпраці в Кіровоградській області проведено засідання «круглого столу» з бюджетоформуючими підприємствами на тему «Трудові відносини: оформлення, оподаткування, відповідальність». Засідання проведено за участі начальника Голованівського управління ГУ ДФС в області Тетяни Поліщук, заступника начальника – начальника відділу оподаткування фізичних осіб Голованівського управління ГУ ДФС в області Оксани Саратової, директора Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Людмили Кравченко та головного державного інспектора Управління держпраці в Кіровоградській області Олени Коломійчук.

На початку заходу представники контролюючих структур роз’яснили присутнім  головні законодавчі аспекти дотримання працедавцями трудового законодавства, тобто своєчасної та у повному обсязі виплати заробітної плати,  нарахування та перерахування податків та зборів, недопущення виплат «у конвертах». Було акцентовано увагу, що легалізація заробітної плати – загальна проблема всіх державних органів, а тому і вирішувати її слід спільними зусиллями. Зокрема, для покращення ситуації на ринку праці в обласному центрі створена та працює робоча група з питань контролю за дотриманням трудового законодавства.

Головним же методом впливу на «відбілювання» ринку зайнятості є метод роз’яснення та переконання. Власне, у ході проведення «круглого столу» також спрацював конструктивний формат. Адже фахівці відомств відповіли на десятки запитань, розповіли про умови та правила легалізації праці, про законодавчі вимоги до офіційного працевлаштування, правові наслідки для тих роботодавців, які не відмовляються від роботи «у тіні»,  а також соціальні втрати для трудових нелегалів.

Керівник податкового органу Т. А. Поліщук наголосила присутнім, що заробітна плата є базою оподаткування податком на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та військовим збором. Які є основними бюджетоформуючими податками.

Наприкінці заходу було наголошено на поглибленні співпраці органів виконавчої влади та платників податків.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)