Фахівцями Управління Держпраці проведено нараду з колективом ЄСП «Шторм»

З метою профілактики електротравматизму, аналізу стану охорони праці на підприємстві та вдосконалення здійснення державного нагляду за  додержанням вимог законодавства та нормативно - правових актів з охорони праці та промислової безпеки, головним  державним інспектором відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Павлом Третяком було проведено нараду з працівниками ЄСП «Шторм» що до «Виконання вимог  заходів безпеки  при виконанні робіт на висоті та безпека праці при виконанні робіт з переносним електроінструментом» м.Кропивницький.

 

На нараді проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт на висоті та з переносним електроінструментом в України та області, наголошено про вжиття наглядовим органом дієвих заходів стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму.

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та в енергетиці акцентував увагу на виконання робіт з пересувними електроустановками та електрифікованим електроінструментом.

Фахівець роз’яснив присутнім основні вимоги комплектування електроустановок електрозахисними засобами, які регламентуються Правилами, Положенням про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним  взуттям і іншими засобами індивідуального захисту, тощо. Звернув увагу, що відповідальність за своєчасне забезпечення працівників і комплектування електроустановок засобами захисту згідно з нормами комплектування, за організацію належних умов зберігання, своєчасне проведення періодичних оглядів і випробовувань, вилучення непридатних засобів та організацію обліку несе власник цих засобів.

Обговорено детально питання про обов’язкову видачу і оформлення розпоряджень, або нарядів допусків при виконанні робіт на висоті, забезпечення розробки планів виконання робіт, та постійного нагляду по не допущенню порушень правил та інструкцій.

Павло Третяк надав консультації і відповіді на запитання учасників заходу.

Під час семінару присутнім було презентовано затверджений Урядом бренд «Ukraina NOW», який асоціюється в свідомості людей з нашою державою. З англійської «Ukraina NOW» перекладається як «Україна ЗАРАЗ»

Довідково: ЄСП «Шторм»  випадків виробничого  травматизму за   2017,  та   2018 р.  не  було.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)