КОНСУЛЬТУЄМО по новим НПАОП підприємства АПК

Напередодні початку організації виробничих процесів перед весняно-польовими роботами в аграрному секторі економіки до фахівців Управління Держпраці у Кіровоградськоій області звертаються представники агроформувань з проханням надати допомогу по застосуванню норм законодавства з безпеки праці.

Сьогодні,  начальник відділу нагляду в АПК та СКС  Ірина Чирва-Репетир провела консультативно-розяснювальну роботу за зверненням інженера з охорони праці  ЗАТ ТД «Елітне насіння» Олександрівського району Володимира Зубахи, який нещодавно приступив до виконання своїх обов’язків.

На запитання щодо змісту, побудови, введення в дію, реєстрації, обліку   та перегляду  інструкцій, надані роз’яснення відповідно до Положення про розробку інструкцій з охорони праці  затвердженого наказом Комітету по нагляду за охороною праці Міністерства праці та соціальної політики України від 29 січня 1998 року № 9, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07 квітня 1998 року за № 226/2666.

Особливу увагу  Володимира Зубахи звернуто на положення нових нормативно-правових актів по охороні праці в АПК, це Правила охорони праці у сільськогосподарському виробництві, затверджених наказом Міністерства соціальної політики України 29 серпня 2018 року № 1240, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 21 вересня 2018 р. за № 1090/32542 та Правила охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна,  затверджених  наказом  Міністерства соціальної політики України від 20.09.2017  № 1504,   зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23 жовтня 2017 р. за № 1288/31156.

Також для організації безпечних умов праці при організації вантажо-розвантажувальних робіт, електрогосподарства, використання та експлуатації техніки та автомобілів наголошено на застосування нормативно-правових актів включених до Покажчика НПАОП,  станом затвердженого Держпрацею наказом від 16.01.2019 № 18.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)