На нараді обговорено комплекс заходів щодо запобігання виробничого травматизму

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області, відділом машинобудування та енергетики з метою поліпшення стану охорони праці та попередження виробничого травматизму, в Олександрійському професіональному ліцеї проведено семінар нараду «Щодо дотримання безпеаки праці при виконанні робіт з пересувними та переносними електроустановками» м. Олександрія

У проведенні наради взяли участь посадові особи, та учні навчального закладу. Учасників заходу ознайомили з правами і обов’язками працівників, а також з пільгами та компенсаціями згідно вимог Закону України про «Охорону праці», «Порядку  розслідування та веденням обліку нещасних випадків», необхідності виконання «Правил безпечної  роботи з інструментом та пристроями»

На нараді проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт з пересувними та переносними електроустановками.

Головний  державний  інспектор  відділу нагляду в машинобудуванні  та  в енергетиці  управління Держпраці у Кіровоградській області  П.Третяк  розкрив тему щодо дотримання безпеки праці при виконанні робіт з пересувними та переносними електроустановками. особливу увагу було звернуто на вимоги «Правил» при виконанні електрозварювальних робіт та використання електроінструменту,  проведення інструктажу перед початком роботи, загострено питання по використанню засобів захисту їх зберіганні та періодичні огляди проведення електротехнічних та механічних випробовувань, підготовці робочого місця перед початком роботи нагляду під час виконання робіт, проведенню навчання та перевірки знань з присвоєнням відповідної групи з електробезпеки. Було звернуто увагу на оформлення та ведення журналу обліку, перевірки та випробовування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників. По запобіганню нещасних випадків було наведено конкретні приклади нещасних випадків, які виникали на виробництві з працівниками інших підприємств, а також проведено детальний аналіз по недопущенню їх повторення і виникнення.

По закінченні наради  було надано відповіді на запитання та консультації.

Під час семінару присутнім було презентовано затверджений Урядом бренд «Ukraina NOW», який асоціюється в свідомості людей з нашою державою. З англійської «Ukraina NOW» перекладається як «Україна ЗАРАЗ»

Довідково: В  Олександрійському професіональному ліцеї випадків виробничого травматизму за 2017, та 2018 р. не було.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)