У КП «Гайворонський комунальник» проведено нараду щодо дотримання правил безпеки під час робіт на висоті

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський спільно з начальником віділення - страховим експертом з охорони праці відділення Управління ВД ФСС України у Гайворонському районі Анатолієм Димарцем провели семінар - нараду з працівниками підприємства «Гайворонський комунальник» з питань виробничого травматизму та шляхів його попередження при виконані робіт на висоті з використанням підйомника та під час ремонту і експлуатації вантажопідіймальних кранів.

 Анатолій Дзіговський   надав інформацію про основні вимоги нових Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання.

Увагу присутніх було зосереджено  на облік вантажопідіймальних кранів і підйомника та пуск у роботу, який на даний час здійснюється суб’єктом господарювання на підставі рішення про можливість їх експлуатації, прийнятого працівником, який здійснює нагляд  за утриманням та безпечною експлуатацією вантажопідіймальних кранів і підйомника, а також проведення періодичних технічних обслуговувань, оглядів та ремонтів.

Обговорено особливості установлення та роботи вантажопідіймальних кранів і підйомника на виробничих майданчиках, які визначаються проектною документацією та технологічними картами, в тому числі виконання робіт на висоті, а також біля охоронної зони повітряних ліній електропередачі (ПЛ) на відстані менше 40м. від відкритого розподільчого устаткування (ВРУ) і крайнього проводу повітряних ліній, що може бути під напругою та дотримання безпечних відстаней наближення до будов і місць складування виробів та матеріалів, які проводяться лише за нарядом - допуском і під безпосереднім керівництвом працівника, відповідального за безпечне проведення робіт вантажопідіймальним краном і підйомником. Працівники, які виконують роботи з робочої платформи підйомника на висоті, мають працювати в захисних касках та із запобіжним поясом, пристебнутим до скоб або елементів конструкції робочої платформи.

Анатолій Димарець ознайомив присутніх із Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», а також надав дієву допомогу, консультацію та зразки документів з питань охорони праці, методичні посібники «Рекомендації з організації СУОП на підприємстві», зразок «Положення про СУОП» на електронних носіях.   

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)