Запитуйте-відповідаємо!

  На яке обладнання поширюється Технічний регламент обладнання, що працює під тиском,  затверджений постановою  Кабінету Міністрів України  від 19.01.2011 №35 ?

Роз'яснення надає заступник начальника відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Упраління Держпраці в області Станіслав Сітнік.

 Дія Технічного регламенту поширюється на обладнання, що працює під тиском,  надлишковим відносно атмосферного понад 0,5 бара, а саме :

            - посудини, що працюють під тиском, надлишковим відносно атмосферного більше ніж на 0,5 бара;

            - прилади  та  агрегати  місткістю  понад  два   літри   для одержання  пари або гарячої води з температурою понад 110 град. C , що  підігріваються полум'ям або  іншим  чином  і  яким  загрожує небезпека  перегріву  (в тому числі автоклави та скороварки),  або інше обладнання та агрегати,  якщо виробник має намір вводити їх в обіг як обладнання, що працює під тиском;

                    -  трубопроводи;

            - агрегати для одержання гарячої води з температурою не вище 110 град. C,  які вручну забезпечуються твердим паливом  і  добуток експлуатаційного тиску на місткість (PS x V) яких перевищує 50 бар на літр;

            - запобіжні пристрої та прилади,  що  працюють  під  тиском, надлишковим відносно атмосферного більше ніж на 0,5 бара.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)