Обговорено ризики виникнення нещасних випадків в структурних підрозділах підприємства

У філії «Кременчуцька ГЕС» ПАТ «Укргідроенерго» відбувся семінар - нарада  з питань охорони праці та трудового законодавства  на тему: «Ризики виникнення нещасних випадків в структурних підрозділах підприємства».

 У семінар - нараді  взяли участь: головні державні інспектори Управління Держпраці у Кіровоградській області  Анатолій Шумейко та Людмила Філоненко, страховий експерт з охорони праці Світловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області Сергій Якименко, директор підприємства Сергій Яременко, головний інженер Віктор Василенко, начальник служби охорони праці Сергій Кайлов, керівники структурних підрозділів, інші посадові особи філії.

Учасники засідання  проаналізували стан виробничого травматизму на підприємстві та регіоні за останні роки, причини настання нещасних випадків, вжиті заходи запобігання аналогічних випадків в майбутньому. Присутнім надано інформацію  щодо заходів, які необхідно вжити  для  покращення умов праці та усунення існуючих небезпек і ризиків виникнення нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Фахівці Управління та Фонду роз’яснили основні вимоги нормативних актів з охорони праці які набрали чинності в 2018 році: «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» НПАОП 0.00-1.81-18, «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18, зупинились на вимогах безпеки під час виконання окремих видів робіт на висоті у відповідності до «Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті» НПАОП 0.00-1.15-07, організації проведення інструктажів працівників з питань охорони праці та допуску їх до самостійної роботи. Повідомили присутніх про зміни у трудовому законодавстві, ознайомили з Порядком здійснення державного контролю та нагляду за додержанням законодавства про працю, розмірами штрафних санкцій, які можуть бути застосовані до суб’єктів господарювання у разі встановлення порушень законодавства про працю. Зазначили відмінності у застосуванні трудових договорів і договорів цивільно-правового характеру.

Наприкінці засідання фахівці відповіли на чисельні запитання присутніх. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)