У ПрАТ «Кіровоградобленерго» відбулася нарада з питань організації безпеки при виконанні робіт на висоті

У ПрАТ «Кіровоградобленерго» проведено семінар – нараду щодо організації безпеки при виконанні робіт на висоті в електроустановках підстанцій і повітряних ліній електромереж.

 Семінар-нараду за ініціативи управління Держпраці у Кіровоградській області організував заступник директора з охорони праці ПрАТ Сергій Балаклеєнко.На превентивний захід були запрошені головний спеціаліст – страховий експерт з охорони праці Кропивницького відділення управління ВД ФСС України у Кіровоградській області Сергій Гайдеров, а також посадові особи та працівники  підприємства.

         Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Павло Третяк надав слухачам інформацію про стан виробничого травматизму у регіоні, вказав основні причини, які привели до нещасних випадків, а також роз’яснив послідовність дій при виникненні нещасних випадків на виробництві та розповів про пільги і компенсації потерпілим. Інспектор загострив увагу присутніх на дотриманні вимог інструкцій з охорони праці  та правил щодо безпечного виконання робіт на висоті. Павло Третяк зупинився на дотриманні організаційних та технічних заходів, якими досягається безпека робіт в електроустановках, поінформував про правильний допуск працівників до робіт з підвищеною небезпекою, забезпечення нагляду під час виконання робіт та відповідність груп з електробезпеки працівників, роботі, що виконується, про повноту і якість інструктажу на робочому місці. Проаналізовано найбільш характерні помилки, що допускаються при виконанні цих робіт.

Детально проаналізовано нещасні випадки із смертельним наслідком, які виникли в Маловисківському РЕМ при виконанні робіт на повітряній лінії електромереж та на Хмелівській підстанції 35/10 кВ. Розглянуто питання дії електричного струму на  людину та використання засобів захисту від його ураження.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)