День “відкритих дверей” на Голованівщині

З нагоди Всеукраїнського тижня права головний державний інспектор Олена Коломійчук взяла участь в спільному  заході з начальником  Голованівського управління ГУ ДФС у Кіровоградській області Тетяною Поліщук. 13 грудня відбулась зустріч із учнями 10-Б класу Голованівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка-гімназія".

 Основні аспекти, які були висвітлені під час зустрічі: захист прав людини, гарантований Конституцією України, в тому числі й у сфері податкових і трудових відносин.

Не оминули увагою питання легалізації правовідносин роботодавців та найманих працівників.

Проінформовано учнів, що відповідно до ст. 187 Кодексу законів про працю України неповнолітні, тобто особи, що не досягли 18 років, у трудових правовідносинах прирівнюються у правах до повнолітніх. Разом з тим, в галузі охорони праці, робочого часу, відпусток та деяких інших умов праці неповнолітні користуються пільгами, встановленими законодавством України.

Також були розглянуті питання: вік, з якого допускається прийняття на роботу неповнолітніх, тривалість робочого часу неповнолітніх, роботи, на яких забороняється застосування праці осіб молодше 18 років, відпустки працівникам віком до 18 років, звільнення осіб молодше 18 років.

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)