Проведено семінар-нараду з працівниками ТОВ «Побузький завод абразивів»

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський провів семінар - нараду з працівниками ТОВ  «Побузький завод абразивів» (Голованівський район) зпитань виробничого травматизму та шляхів його попередження, безпеки праці під час ремонту та експлуатації вантажопідіймальних кранів.

 Анатолій Дзіговський   акцентував увагу на попередженні порушень чинних законодавчих актів з питань з охорони праці, спрямованих на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності, а також надав інформацію про основні вимоги нових Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання.

   Увагу присутніх було зосереджено  на облік обладнання (вантажопідіймальних кранів) та пуск його у роботу, який на даний час здійснюється суб’єктом господарювання, на підставі рішення про можливість їх експлуатації, прийнятого працівником, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання, а також проведення періодичних технічних обслуговувань, оглядів та ремонтів вантажопідіймальних кранів.

     Обговорено особливості експлуатації козлових кранів на виробничих майданчиках товариства та вимоги до приладів і пристроїв безпеки, а також утримання кранових колій у справному стані.

 Технічний директор товариства Микола Кирилюк проінформував про стан охорони праці на підпорядкованому підприємстві та заходи щодо опрацювання системи управління охорони праці. Наголосив на необхідності проведення медичних оглядів працівників, забезпечення їх спецодягом і взуттям. Підкреслив особливості проведення інструктажів з питань охорони праці та допуск працівників до виконання робіт на відповідному обладнанні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)