В Олександрівському районі відбулися інформаційно – консультативні заходи

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко  провів інформаційно-консультативні заходи для працівників ФОП Медведєва М. М. та квартирно-експлуатаційного відділення при В/ч А0981в Олександрійському районі щодо дотримання вимог чинних нормативних документів при виконанні робіт на висоті та застосуванні засобів захисту в електроустановках.

 Державний інспектор наголосив, що у зв’язку з великою кількістю нещасних випадків, пов’язаних з виконанням робіт на висоті, керуючись вимогами окремого доручення Голови Держпраці, загострено увагу присутніх на виконанні організаційних заходів, що убезпечують працівників під час робіт на висоті, обумовлених НПАОП 40.1-1.21-98 “Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів” та НПАОП 0.00-1.15-07  «Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті», з дотриманням вимог НПАОП 40.1-1.07-01  «Правил експлуатації електрозахисних засобів». Нагадано, що для надання права виконувати роботи на висоті, необхідно враховувати стан здоров'я працівників, які повинні проходити відповідний медичний огляд та мати запис про його результат в посвідченні про перевірку знань з електробезпеки і на право виконання спеціальних видів робіт, до яких висуваються додаткові вимоги безпеки.

   Слухачі під час заходу отримали відповідні роз’яснення, інформацію  про травматизм в 2018році і про затверджений Урядом бренд «Ukraina NOW» (перекладається з англійської мови, як «Україна ЗАРАЗ»).

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)