Підтверджено відповідну групу допуску з питань електробезпеки у 91 працівника

28 листопада головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці  Управління Держпраці в області Ігор Федоров взяв участь у роботі комісії з перевірки знань у співробітників аварійнно – рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби  України з надзвичайних ситуацій в областіта підпорядкованих підрозділів, на яких покладено обов’язки відповідальних осіб за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства та осіб, що будуть заміщувати їх на період відсутності або хвороби .

 Під час роботи комісії підтверджено відповідну групу допуску з питань електробезпеки у 91працівника.

Після закінчення атестації проведено семінар – нараду, де йшлося про безпечне виконання робіт з обслуговування розподільчих мереж  до та вище 1000В, застосування засобів індивідуального і колективного захисту в електроустановках та про безпеку виконання робіт на висоті.

Працівникам роз’яснено фактори, що можуть спричинити травмування та створити загрозу життю і здоров’ю, а також з’ясовано організаційні та технічні заходи, які сприяють недопущенню травматизму. Перераховано основні та допоміжні засоби електрозахисту в електроустановках до та вище 1000 В, вказано на граничні терміни випробувань виробів з діелектричної гуми.

Керуючись вимогами окремого доручення Голови Держпраці, наголошено на безперечному виконанні вимог Правил охорони праці під час робіт на висоті (НПАОП 0.00-1.15-07), зокрема використанні засобів колективного (індивідуального) захисту.

Під час семінару присутнім було презентовано затверджений Урядом бренд «Ukraina NOW», який асоціюється в свідомості людей з нашою державою. З англійської «Ukraina NOW» перекладається як «Україна ЗАРАЗ» .

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)