Фахівці Управління провели цикл лекцій

 

Згідно з тематичним планом і програмою навчання, в учбовому класі ДП «Кіровоградський ЕТЦ» для посадових осіб підприємств, установ та організацій області, які проходять навчання та перевірку знань з питань охорони праці один раз на три роки, посадові особи Управління Держпраці у Кіровоградській області провели цикл лекцій.

 

Начальник відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Ольга Середа прочитала лекцію на тему: «Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві». Навела приклади деяких нещасних випадків та на їх основі провела навчання щодо запобігання подібним.

Під час виступу лектор зупинилася на причинах нещасних випадків, які сталися на підприємствах області в  січні - жовтні  поточного  року, порівняла з тим же періодом минулого року.

Ольга Середа акцентувала увагу на отримання дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки та реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Заступник начальника зазначеного  відділу Станіслав Сітнік поінформував про технічні регламенти їх впровадження, вимоги, оцінку відповідності, практичний досвід та  про порядок повідомлення органів ринкового нагляду про нещасні випадки, які сталися внаслідок споживанняя (користування) нехарчовою продукцією.

Також на лекціях  слухачів ознайомили  з  брендом Ukraine Now ("Україна зараз") та  правилами його використання.

Після проведення лекцій на електронні адреси посадових осіб підприємств направлені інформаційні листи із зазначених питань.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)