У Долинському районі триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо детінізації ринку праці

З метою легалізації зайнятості проведено інформаційно-роз’яснювальний захід в Долинському районі. Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Терещенко провів інформаційно-роз’яснювальну роботу у ТОВ «НВФ «Алєкон». Фахівець висвітлив зміни у трудовому законодавстві та наголосив на відповідальності роботодавця у разі його порушення. Звернув увагу, що чинним законодавством передбачено застосування штрафних санкцій у розмірі 30-ти мінімальних зарплат (111690 грн.) за кожного найманого працівника, якого допущено до роботи без укладання трудового договору.

Виплата заробітної плати «у конвертах» призводить до значних негатативних наслідків, як для роботодавця, так і працівника, а офіційно працевлаштований громадянин має право на гідні та безпечні умови праці, регулярну виплату заробітної плати не нижче мінімальної, страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, безробіття та нещасного випадку на виробництві, офіційні відпустки.

На завершення учасники заходу мали змогу поспілкуватись з фахівцем Управління, отримати кваліфіковані відповіді на запитання.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)