Розпочато перевірку Державної продовольчо-зернової корпорації України

Згідно з Планом комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік, затвердженого наказом Державної регуляторної служби України від 16.11.2017 № 139 та пункту 9 Плану перевірок суб’єктів господарювання, які проводяться під керівництвом посадових осіб Державної служби України з питань праці на 2018 рік, розпочалась перевірка   дотримання вимог законодавчих та  нормативно-правових актів з питань охорони праці, промислової безпеки   публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (далі - ПАТ "ДПЗКУ").

Створено товариство у 2010 році, воно є найпотужнішою державною  вертикально–інтегрованою компанією в аграрному секторі економіки України. Корпорації належить 10% сертифікованих елеваторних потужностей України.  Переробні підприємства корпорації здатні задовольнити до 10% потреб внутрішнього ринку України у борошні, крупах та комбікормах.

До складу ПАТ «ДПЗКУ» входить 55 філій,розташованих на території України, у тому числі і три в Кіровоградській області - «Хлібна база                  № 78»,   Кіровоградський комбінат хлібопродуктів № 1 та Новоукраїнський комбінат хлібопродуктів.

З метою організації проведення перевірки, наказом Управління Держпраці у Кіровоградській області від   03  жовтня 2018 року №1341, затверджені комісії під головуванням начальника відділу нагляду в АПК та СКС Ірини Чирви-Репетир у складі головних державних інспекторів цього ж відділу, відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку, відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки та   відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці.

Перевірка розпочата в філії публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Хлібна база № 78», що знаходиться у с.Злинка Маловисківського району. Мета діяльності філії є приймання та зберігання зернових та олійних культур, сушка та доробка їх до кондиції можливості зберігання, а також в подальшому відвантаження автомобільним та залізничним транспортом. Загальна потужність елеваторного комплексу 172.3 тис.тонн, кількість працюючих 69 чоловік.

Перевіркою охоплені наступні об’єкти: силосні корпуса, пожежний пост, гараж для тепловоза, вагова, виробничо-технологічна лабораторія, пункт автоприймання зерна, пункт розвантаження залізничних вагонів, транспорт,  майстерні,  вантажопідіймальні механізми, ліфт, газове господарство та енергослужба.

На початок перевірки грубих порушень вимог законодавства з питань охорони праці не встановлено.

Перевірка філій ПАТ "ДПЗКУ" продовжується.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)