Працювати в правовому полі – безпечно і надійно

В рамках проведення роз’яснювальної роботи на виконання Розпорядження Кабінету міністрів України щодо подолання «тіньової» зайнятості та виконання спільних заходів, затверджених під час спільної наради керівництва територіальних управлінь Держпраці, Пенсійного фонду та ДФС, начальник Управління Держпраці в області відвідав Петрівщину. 

 Під час робочої зустрічі із головою райдержадміністрації Сергієм Завалієм акцентувалась увага на необхідності такої роз’яснювальної роботи, оскільки легалізована праця – це доходи в державний бюджет, а значить будуть кошти на ремонт лікарень, фінансування закладів освіти тощо. Крім того, законослухняному роботодавцю не доведеться виплачувати значні штрафні санкції, передбачені законодавством за неоформлених працівників.

Безпосередньо під час наради начальник та представники Пенсійного фонду, ДФС та національної поліції поінформували присутніх роботодавців про спільну роботу, яка проводиться в районі та області з даного питання. Акцентовано на тому, що штрафна санкція за одного неоформленого працівника – це 50 місяців сплати податків за працюючого. То чи не краще працювати в правовому полі?.. А між іншим, зазначали виступаючі, поряд з роз’яснювальною роботою Управлінням продовжується контролююча діяльність. За 9 місяців поточного року за використання неоформленої праці на підприємства накладено штрафних санкцій на суму близько 15 мільйонів гривень.

Учасники зустрічі відповіли на питання присутніх і роздали підприємцям інформаційні буклети.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)