Начальник Управління приїхав до Олександрії, щоб разом із керівництвом міста, представниками Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби провести роз’яснювальну роботу

На виконання розпорядження Уряду «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», начальник Управління Держпраці в області Сергій Подорожний провів робочу поїздку, яка розпочалася із зустрічі представників Управління з міським головою Степаном Цапюком, першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Людмилою Давиденко, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергієм Гриценком.

 Степан Цапюк зазначив, що в місті постійно проводиться значна робота із виявлення нелегальних працівників, міська влада тісно співпрацює з інспекторами праці Управління, до штату ради введено посаду інспектора праці. Однак, додала Людмила Давиденко, ще залишаються недобросовісні роботодавці, які отримують лише прибуток від своєї діяльності, а податки не сплачують. На думку очільників міста для таких роботодавців не забагато тих значних штрафів за кожного неоформленого працівника(111690 гривень), передбачених законодавством. Втім, керівник Управління 3 жовтня приїхав до Олександрії, щоб разом із керівництвом міста, представниками пенсійного фонду, державної фіскальної служби провести роз’яснювальну роботу з роботодавцями та працівниками з метою подолання неоформленої праці під час розширеної наради.

Під час розширеної зустрічі у міській раді очільник Управління ознайомив присутніх із розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» , закликавши проводити широку роз’яснювальну роботу з питань легалізації праці. Також начальник Управління повідомив що такі зустрічі за результатами розширеної наради за участю керівників територіальних управлінь Держпраці, Пенсійного фонду та Національної поліції, згідно із затвердженим графіком, проведено в кожному районі області. Начальник Управління та інспектори праці зупинились на підставах інспекційних відвідувань з питань легалізації праці, які, зокрема проводяться відповідно до інформаційних даних Пенсійого фонду та ДФС, відповідальності за порушення прав працівників і закликали учасників зустрічі максимально донести цю інформацію до роботодавців і працівників. Начальник Олександрійської ДПІ ГУ ДФС в області Яна Нечипоренко поінформувала про особливості укладання цивільно-правових угод між роботодавцем і працівником.

Представники Управління відповіли на численні питання учасників зустрічі, а також журналістів під час прес – конференції.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)