Інформаційно-роз’яснювальну кампанію згідно з розпорядженням Уряду проведено в Новоукраїнці

На неприпустимості використання нелегальної праці наголосила під час розширеної наради в Новоукраїнській райдержадміністрації заступник начальника Управління Оксана Харченко. Захід пройшов за участю першого заступника голови РДА Віктора Куртичана, представників органів соцзахисту, пенсійного фонду, фіскальної служби, роботодавців.

 Оксана Харченко зосередила увагу присутніх на Розпорядженні Кабінету Міністрів України від 5 вересня №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», згідно з яким  Державній службі з питань праці, Державній фіскальній службі, Пенсійному фонду України,  Національній поліції, іншим центральним органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування передбачається провести до 5 жовтня 2018 року інформаційно-роз’яснювальну кампанію про заплановані заходи та неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин.

До речі, за інформацією Пенсійного фонду, з яким тісно співпрацюють фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області з питань легалізації трудових відносин, у Новоукраїнці, під час обстеження суб’єктів господарювання, робочою групою встановлено непоодинокі факти використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин.

Тож Оксана Харченко нагадала, що штраф за одного неоформленого працівника складає 111690 гривень і закликала роботодавців працювати у правовому полі.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)