На колегії в райдержадміністрації державний інспектор виступила на тему : „ Незадекларовона праця – ганебне явище 21 століття”.

У Новоархангельській райдержадміністрації, під керівництвом голови РДА Сергія Васильченка та голови районної ради Олега Сови проведено колегію на тему „Стан виплати заробітної плати”.

 На колегії виступила головний державний інспектор з доповіддю „ Незадекларовона праця – ганебне явище 21 століття”. Інспектор поінформувала про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення.

Олена Клименко звернулась до голів сільських рад із меседжем, щоб довести до керівників господарств та працівників переваги та ризики незадекларованої праці. Інспектор наголосила, що Управління Держпраці у Кіровоградській області  здійснює виконання завдання Уряду шляхом проведення роз’яснювальної роботи та при виявленні неоформлених працівників проводить інспекційні відвідування.

На даний час за одного неоформленого працівника роботодавець змушений заплатити фінансову санкцію в розмірі 111690 грн ( 30 мінімальних заробітних плат).

Також було проінформовано про найбільшу штрафну санкцію за недопущення до інспекційного відвідування при використанні праці неоформлених працівників -  372300 грн. ( 100 мінімальних зарплат).

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)