У СП ТОВ "СВІТЛОВОДСЬКПОБУТ" відбулася нарада щодо стану та експлуатації котелень

Напередодніпочаткуопалювального сезону за ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області в СП ТОВ "СВІТЛОВОДСЬКПОБУТ" відбулася консультативна нарада щодо справного стану та безпечної експлуатації опалювальних котелень підприємства в осінньо-зимовий період.

 Нарада відбулася за  участю  головного державного інспектора Управління  Анатолія Шумейка та страхового експерта з охорони праці Світловодського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградської області Сергія Якименка,генеральногодиректора підприємства Сергія Московського, інженера з охорони праці Олександра Путиліна,керівників котелень та інших структурних підрозділів підприємства.

Присутнім надано інформацію про вимоги нормативно – правових  актів з охорони праці, щодо безпеки виробничих процесів, організації ведення робіт підвищеної небезпеки. Звернуто увагу на організацію проведення своєчасного ремонту котлів за затвердженим графіком планово – запобіжного ремонту, обслуговування котлів навченим та атестованим персоналом , організацію  перевірки справності схеми і приладів автоматики  безпеки котлів та порядок перевірки справності дії запобіжних клапанів, проведення налагоджувальних робіт, виконання персоналом виробничих інструкцій, проведення протиаварійних тренувань з персоналом котелень,  ведення необхідної технічної документації. Акцентували увагу  на «Правилах охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» НПАОП 0.00-1.81-18, Державних будівельних нормах України  «Котельні»ДБН В.2.5-77:2014, «Правилах безпеки систем газопостачання» НПАОП 0.00-176-15.Типова інструкція по організації безпечного проведення газонебезпечних робіт НПАОП 0.00-5.11-85.

Висвітлено питання організації медичних оглядів осіб, які працюють у важких та шкідливих умовах і основні  вимоги  Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)