Під час семінару в «Кіровоградському ЕТЦ» йшлося про технічні регламенти для експертів

В рамках спільних заходів з підвищення кваліфікації експертів в ДП «Кіровоградський ЕТЦ» відбувся семінар-навчання з питань вимог законодавства про державний ринковий нагляд та технічних регламентів, віднесених до сфери відповідальності  Держпраці. На захід були запрошені представники відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Кіровоградській області.

 Розпочинаючи виступ, Станіслав Сітнік, заступник начальника зазначеного відділу, здійснив короткий огляд повноважень та діяльності органу ринкового нагляду, а також діючого законодавства щодо ринкового нагляду, питань щодо його реалізації.

 Значну увагу було приділено вимогам технічних регламентів. Також наголошено на відповідальності суб’єктів господарювання за недотримання вимог Закону «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону «Про загальну безпечність нехарчової продукції», з обговоренням підстав для звільнення суб’єктів господарювання від відповідальності. Детально на конкретних прикладах доповідач  зупинився на порушеннях, виявлених у ході здійснення державного ринкового нагляду.

Під час семінару учасники активно ставили питання доповідачу, виходячи з проблематики їх практичної діяльності. Проведено розбір конкретних ситуацій слухачів, щодо випадків їх повсякденної практики, та надані рекомендації по усуненню виявлених проблем та пропозиції стосовно можливих подальших дій.

Заплановано  проведення подібних семінарів та  на наступному заході розглянути  технічний регламент машин та устаткування  затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2013 року  № 62 «Про затвердження Технічного регламенту безпеки машин».

 Після проведення заходу присутнім роздані інформаційно-роз’яснювальні матеріали для керівництва в роботі.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)