«Несолодкий» цукор» - під час виїзної зустрічі виявлено неоформлених працівників

Під головуванням заступника начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Оксани Харченко, за участі фахівців Управління, голови районної ради Вадима Спіктаренка, представників Пенсійного фонду України, Управління праці та соціального захисту населення Компаніївської РДА,  Державної фіскальної служби під час наради обговорювалось питання посилення роботи місцевими органами влади серед роботодавців щодо офіційного оформлення найманої робочої сили. Адже використання неоформленої праці тягне за собою накладення штрафних санкцій в розмірі 30 мінімальних заробітних плат за 1 неоформленого працівника, і на сьогодні складає 111 690 гривень. Ця сума майже відповідає сумі податків, які б сплатив роботодавець за одного найманого працівника за декілька років, а не одноразово при застосуванні штрафних санкцій за використання неоформленої найманої праці.

 Оксана Харченко запропонувала учасникам наради, за участю заступника голови Компаніївської районної державної адміністрації Алли Олійник, провести обстеження торгівельних точок щодо виявлення неоформленої найманої праці в смт. Компаніївці.

  І тут як кажуть – з першого пострілу прямо «в яблучко». Біля приміщення РДА знаходиться магазин «Цукровий дім», де комісією і було виявлено неоформлених працівників. З працівниками проведено роз’яснювальну роботу, роз’яснено їхні права, та чому варто офіційно оформити трудові відносини з роботодавцем.

   За результатами заходу роботодавця тепер чекає інспекційне відвідування інспектора праці, і не відомо, чи «солодким» буде цукор…

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)