Начальник Управління під час прес - конференції закликав журналістів широко висвітлювати питання, повязані з легалізацією праці

Після зустрічі із керівництвом та роботодавцями Світловодщини, яка транслювалась у прямому ефірі ТРК "Веселка", начальник Управління Держпраці в області Сергій Подорожний та інспектори праці Олена Хіміч, Інна Кривенко та Людмила Філоненко провели прес - конференцію. Сергій Подорожний звернувся до журналістів із проханням якомога ширше висвітлювати і донести до читацької та глядацької аудиторії переваги легальної праці. 

На запитання журналістів фахівці Управління повідомили, що на Світловодщині у цьому році проведено 73 інспекційні відвідування з питань легалізації праці і винесено штрафних санкцій більше, ніж на 8 мільйонів гривень. Тому, слід попередити роботодавців: працюйте легально і в правовому полі!
Журналісти отримали детальну інформацію, чим відрізняється трудовий договір від договору цивільно - правового характеру.(саме до цього порушення часто вдаються роботодавці, підмінюючи трудові відносини цивільно - правовими і несуть за це відповідальність у вигляді значних штрафів), а також відповіді на інші питання.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)