Про посилення роботи в напрямку боротьби з нелегальним працевлаштуванням йшлося на спільній нараді

Відбулася нарада за участю керівників обласних структур - Управління Держпраці Головного управління ДФС, Головного управління Пенсійного фонду, Головного управління Національної поліції та Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області.

Начальник Управління Держпраці Сергій Подорожний поінформував про старт інформаційно – роз’яснювальної кампанії в області щодо недопущення неоформлених трудових відносин, а також зробив акцент на необхідності розробки спільних заходів контролю, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення.

 Від начальника Управління Пенсійного фонду в області Наталії Сімонян прозвучала інформація щодо проблеми наповненості бюджету України, у зв’язку з чим кілька місяців тому виникла проблема з термінами виплати пенсій. Реальним джерелом збільшення надходжень до бюджету є детінізація робочих місць, боротьба  із заробітною платою в конверті.

Керівник Головного управління Національної поліції Роман Козьяков доповів про надання правоохоронними органами правової допомоги та забезпечення публічного порядку у здійсненні органами ДФС і Держпраці повноважень.

Підсумок наради підвів в.о. начальника головного управління ДФС у Кіровоградській області Сергій Тертичний, запропонувавши створити робочі групи з метою проведення спільних заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)