Громадська рада: обговорено шляхи удосконалення охорони праці на територіях та спільну роботу з легалізації праці

Начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожний взяв участь у засіданні Громадської ради при Управлінні.

 Про виконання місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування статей 34, 35 Закону України «Про охорону праці», а саме це питання було винесене на порядок денний, поінформувала начальник  відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Ольга Середа. Так, в райдержадміністраціях та міськвиконкомах призначено відповідальних осіб за охорону праці на підлеглих територіях. У новостворених громадах дане питання знаходиться на стадії вирішення. Як це здійснюється у Кіровоградському районі поділився досвідом начальник відділу економічного розвитку Кіровоградської райдержадміністрації Микола Грудненко.

Громадська рада вирішила продовжити роботу щодо створення структурних підрозділів та призначення відповідальних осіб в новостворених ОТГ, забезпечити проходження ними навчань і перевірки знань з питань охорони праці. – Треба домогтися, щоб керівник кожного підприємства думав не тільки про прибуток, а й дбав про безпеку праці, - резюмував Сергій Подорожний.

Зважаючи на рішення голови Уряду Володимира Гройсмана, члени громадської ради позапланово обговорили заходи з легалізації праці. – Багато підприємців тільки недавно відкрили свою справу, і не знають як правильно оформити людей на роботу, вести документацію, тому їх треба цьому постійно вчити, - зазначила Голова Спілки підприємців малого та середнього підприємництва Кіровоградської області Олена Надутенко, і запропонувала посилити роз’яснювальну роботу шляхом проведення спільних семінарів, зустрічей, виступів у ЗМІ.

Члени Громадської ради підтримали колегу одноголосно.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)