Розпочато планову перевірку ТОВ «Горіхівський кар’єр»

Завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський, головні державні інспектори сектору Олександр Погорілий та Костянтин Мазур розпочали планову перевірку ТОВ «Горіхівський кар’єр».

 Початок перевірки показав, що підприємством за 8 місяців поточного року не виконано обсяги по видобутку та розкривним роботам відповідно до погодженого плану розвитку гірничих робіт на 2018 рік. При плані видобутку 100 тис.  м3 фактичний видобуток склав 87 тис.  м3 граніту, розкривні роботи у обсязі 50 тис.  м3 підприємством теж не виконано.

 Перевіркою встановлено, що підприємством не здійснено чергову повірку  інструментів, які використовуються для вимірів, з метою встановлення їх придатності для виконання цих робіт (остання повірка проведена у 2016 році). Не виконуються терміни проведення контролю за станом бортів, траншей, уступів та укосів кар’єру, з записом результатів до спеціального журналу, а також терміни поповнення геологічної документації. Схема нанесених на план гірничих робіт транспортних комунікацій щомісячно не оновлюється.

На горизонті +129 м. захисний вал, що огороджує автодорогу від призми обрушення, знаходиться у її межах.  На горизонті +120 м. допущено скупчення негабариту, що заважають рухові працівників та механізмів.

Одночасно з перевіркою посадові особи Управління провели превентивні заходи на підприємстві.

  

Довідка: Підприємство проводить розробку корисних копалин на  Горіхівському (Новоукраїнському) родовищі гранітів, яке знаходиться у 8 км на схід від залізничної станції Новоукраїнка.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)